Slik steller du plenen

Få gressplenen du drømmer om

Uansett om gressplenen din brukes av lekende barn eller bare skal være en rolig flate mellom frodige blomsterbed, er det viktig at den ser vakker ut! Med pleieprogrammet til Neudorff er du garantert en gressmatte som gjør naboen misunnelig. 

Perfekt plen – enklere enn du tror 

En velstelt, grønn plen er noe alle hageeiere ønsker seg. Men det kan være lettere sagt enn gjort: Mose og ugress tar over, gresstråene er gule og bare flekker titter fram. Heldigvis er det ikke idealtilstanden så vanskelig å oppnå som du kanskje tror. Trylleformelen for perfekte plener er rett og slett å gjødsle riktig!

Derfor er gjødsling så viktig

Vi stiller høye krav til plengresset. Det skal alltid se sunt ut, vokse tett og tåle mye slitasje. En gressplen trenger derfor rikelig med næring – og får den ikke det, blir det enkelt for ugress å spre seg. Med organisk Azet® Plen Gjødsel holder du gresset i form hele sesongen – alt du trenger å gjøre er å gi plenen næring én gang hver vår og høst.

Den organiske NPK-gjødselen virker hurtig og har langvarig effekt. Den inneholder MyccoVital® (mykorrhiza-sopper), som gir kraftige røtter og styrker plantenes motstandskraft mot stress – for eksempel tråkk eller tørke. En annen fordel med Azet® Plen Gjødsel, er at gresset vokser langsomt og tett, slik at du slipper å klippe så ofte. 

Ideell for robotklippere og bioklippere:

Stadig flere tar i bruk robot- og bioklippere. Disse klipperne hakker opp det avklipte gresset i bittesmå biter som blir liggende igjen på plenen, nesten usynlig. Mikroorganismer omgjør disse bitene til humus – forutsatt at det finnes tilstrekkelig mengde mikroorganismer i plenjorden. Azet® Plen Gjødsel inneholder riktige mengder av disse små hjelperne, slik at avklippet blir brutt ned på 1-2-3.

Robotklipper, bioklipper og Azet® Plen Gjødsel – en perfekt kombinasjon!

Bør jeg fjerne mose i plenen med en vertikalskjærer?

Ofte blir en vertikalskjærer anbefalt til plener med mye mose. Den fungerer ved at den fjerner det øverste laget i plenen som består av gress og mose slik at jorden luftes. 

Ulempen er at mose bare vokser i skrinn jord. Når mose og planterester fjernes, trekkes enda mer organisk substans ut av den allerede næringsfattige jorden. Derfor er regelmessig tilførsel av Azet® Plen Gjødsel en bedre løsning for varig fjerning av mose og ugress. Vertikalskjærer skal helst bare brukes om våren som en første behandling av store plenområder som er svært gjengrodde og ustelte.

Mose i plenen – hva gjør jeg?

Ofte blir mosen borte av seg selv hvis du gjødsler tilstrekkelig. Men hvis den sprer seg kraftig, kan du bruke Finalsan® Konsentrat Mot Mose i plen+. Det er en flytende mosebekjemper med pelargonsyre som virkestoff. Pelargonsyren, som framstilles av pelargoniumplanten, ­­­tar knekken på mosen uten å skade gresstråene i plenen. Den døde mosen kan lett rakes ut av plenen.

Stedene som behandles kan brukes så snart middelet har tørket – både av mennesker og husdyr. Finalsan® Konsentrat Mot Mose i plen+ virker med en gang, også ved lave temperaturer. Den setter heller ikke rustrøde flekker dersom du er uheldig og søler på heller eller steiner.