Om oss

I samklang med naturen

Neudorff gir deg gleden av naturlig hagebruk. Helt siden 1854. Samspillet mellom hage, natur og miljø har alltid første prioritet. Derfor har vi et stort tilbud av miljøvennlige produkter. Vi bruker helst råvarer og virkestoffer som stammer fra naturen, regenereres raskt og har liten innvirkning på miljøet vårt.

Familiestyrt bedrift

Fordi vi er en familiebedrift legger Neudorff spesielt stor vekt på personlig nærvær og samhold mellom medarbeiderne. Bedriften gir solid støtte til regionen rundt hovedkontoret i Emmerthal i Weserbergland i hjertet av Tyskland. Blant annet engasjerer vi oss aktivt i lokale foreninger og prosjekter. Det bidrar til å sikre arbeidsplassene til medarbeiderne våre samtidig som regionen støttes.

Klimanøytral, resursbevarende og bærekraftig

Vi produserer klimanøytralt siden 2021. Vår egen strømproduksjon fra vannkraft, solcelleanlegg og varmekraft gir et viktig bidrag til dette. Vi legger vekt på å spare ressurser på alle områder. Dette er vårt bidrag til en bærekraftig utvikling i tråd med FNs agenda 2030.

Vår bærekraftrapport

Les vårt “Magasin for bærekraft”

til bladet

Milesteinene våre

1854 - 1903: Starten

W. Neudorff GmbH KGs kjemiske fabrikk ble grunnlagt i Königsberg i det tidligere Preussen i 1854. Det var det et av de første tyske selskapene som produserte plantevernmidler og dyrepleieprodukter. Foretakets grunnlegger var Wilhelm Neudorff, en garver med spesiell interesse for kjemi. Han utviklet et sortiment med en rekke forskjellige badeprodukter, tinkturer, salver og kosmetikk. Et naturlig produkt var allerede da en stor suksess: et persisk insektpulver med det naturlige krysantemumekstraktet pyrethrum. Dette virkestoffet bruker vi fremdeles i en videreutviklet form i enkelte av produktene våre.

1903 - 1987: Starten på et miljøvennlig sortiment

I 1903 flyttet selskapet til Wuppertal, hvor det sortimentet av kjemisk-farmasøytiske produkter ble ytterligere utviklet. Midler til beskyttelse av avlinger, bekjempelse av skadedyr og dyrepleieprodukter ble produsert fra midten av 20-årene. Allerede den gang ble det lagt vekt på produkter som var så ufarlige og naturlige som mulig.

I 1959 kjøpte Rudolf Lohmann firmaet og flyttet det til Emmerthal. I årene som fulgte ble et helt spekter av nye produkter utviklet og produsert der.

1987 - i dag: Fra nisje til markedsleder

Til vårt hovedkvarter for produksjon og administrasjon i Emmerthal hører også et produksjonsanlegg i Lüneburg, hvor vi siden 1987 framfor alt har produsert organisk massivgjødsel og sneglekornet vårt. I Emmerthal har vi også et også et stort produksjonsanlegg for plantevernprodukter. I det moderne forskningsgartneriet ved Hameln utvikler vi egne produkter som vi fører helt fram til lansering på markedet. Totalt sysselsetter Neudorff mer enn 290 personer (2022).

Utmerkelser og sertifikater

Utmerkelse - Neudorff er «Århundrets varemerke» for plantevernmidler

Neudorff er pionerer innen utvikling og produksjon av bærekraftige produkter til hagen. Selskapet ble kåret til ett av århundrets varemerker i kategorien for plantevern da den anerkjente forlagsgruppen Zeit delte ut priser til store tyske varemerker. Juryen hedret Neudorffs enestående prestasjoner innenfor plantevern i en åpen kåring.

Juryen uttalte at Neudorff er emblematisk for hele kategorien plantevern. Beslutningen er basert på et omfattende og transparent regelverk.

– Som et innovativt selskap med lange tradisjoner er vi stolte over å bli tildelt en så eksklusiv pris. Det betyr at vi er blant kremen av tyske varemerker i kategorien for plantevern, sier salgs- og markedsdirektør Richard von Herman i W. Neudorff GmbH KG. – Vi har alltid utforsket nye metoder innenfor miljøvennlig og bærekraftig plantepleie med produktene og prosessene våre, og vi er glade for å motta en slik bekreftelse på det innovative arbeidet vårt, som strekker seg flere tiår tilbake.

Klimanøytralt foretak i Scope 1 & 2 (klimanøytral produksjon) 2022

Vinner av transformasjons-kategorien “Resurser” i Den tyske Bærekraftprisen 2021

Nasjonal vinner av European Business Award i kategorien “Sosial ansvar og miljøbevissthet” 2017

Vinner av “Tysklands mest bærekraftige foretak” 2014

Siden 2012 innføring og sertifisering av miljø- og energistyringssystemer

Siden 1999 innføring og sertifisering av QM-standarder