Vanlige spørsmål

Alle svar vis / skjul

 • Er gjødsel bare gjødsel?

  Det finnes to hovedtyper gjødsel – mineralgjødsel og naturgjødsel. Mineralgjødsel, også kjent som kunstgjødsel, er industrielt framstilt og kommer gjerne i form av små pellets. Naturgjødsel, eller organisk gjødsel, er basert på organisk materiale – blant annet husdyrgjødsel, guano, tang og tare.

  Vår gjødsel er framstilt organisk. Det er flere fordeler med å bruke organisk gjødsel: Den har god effekt på det mikrobakterielle livet i jorda, det er ingen fare for overgjødsling, den virker langsomt, men lenge, og gir en kraftig rotvekst. I tillegg er næringsverdiene i gjødselen vår tilpasset det generelle behovet for blomster og planter. 

 • Hvordan sikrer jeg at plantene mine vokser som de skal?

  Frodige blomsterbed og bugnende bærbusker er noe vi alle gleder oss over. Men for at plantene skal vokse og trives, er det nødvendig med stell og pleie gjennom hele sesongen.

  Og det er her gjødselen kommer inn i bildet. Gjødsel har nemlig som funksjon å gi plantene ekstra næring. Den tilføres i jorden eller sprøytes på bladene, og er enten organisk eller ikke-organisk.

  Sammensetningen på gjødselen angis gjerne med en tallkombinasjon som viser den prosentvise andelen av de viktigste næringsstoffene nitrogen (N), fosfor (P) og kalium (K), såkalt NPK-gjødsel. Ofte er også verdier av kalsium, magnesium og svovel oppgitt. Ulike blomster(typer) trenger tilførsel av ulike næringsstoffer – dersom du lurer på hvilken gjødsel du bør velge, er det bare å spørre fagfolkene i hagesentrene.

  Vi har utviklet en serie produkter som ivaretar næringsstoffene til de ulike plantetypene og som gir langvarig effekt. Det vi si at næringen ikke vaskes bort når du vanner eller det regner.