Vanlige spørsmål

Alle svar vis / skjul

 • Hvordan blir jeg kvitt alle fluene inne?

  Om du har problemer med fluer innendørs, kan du bruke Spray mot fluer (som kan benyttes overalt), eller Fluepapir. Fluepapiret holder fluene fast til de dør, mens sprayen tar livet av dem gjennom virkestoffet pyretrin. Pyretrin framstilles av krysantemumplanten og fungerer som en nervegass for fluene, men er ikke skadelig for mennesker ved riktig bruk.

 • Jeg har fått et vepsebol, hva bør jeg gjøre?

  Dersom vepsebolet er plassert slik at vepsene blir en plage for mennesker eller dyr, bør du vurdere å få det tømt eller fjernet. Vepsen returnerer aldri til det samme bolet og bruker det kun én sesong – så et tomt bol forblir tomt.

  Det er ikke alltid lett å finne ut hvor vepsene holder hus, så for å lokalisere bolet kan du følge med på hvor vepsen flyr til og fra. 

  Om du har tenkt å fjerne vepsebolet selv, er det noen forhåndsregler du bør ta. Pakk deg godt inn med tette klær, hansker og briller for å være beskyttet mot sinte veps som angriper. Hvis du vet nøyaktig hvor bolet befinner seg, kan du bekjempe det direkte. Men det er viktig at du venter til sent på kvelden, fordi vepsene er minst aktive da. 

  Bruk Permanent Skum mot veps og uttøy direkte mot åpningen av vepsebolet. Sprøyt i en avstand på ca. 1-2 meter direkte inn i bolet. Skummet ekspanderer slik at det blir umulig for vepsene å fly inn eller ut av bolet. Virkestoffet pyretrin er framstilt av krysantemumplanten, og fungerer som en nervegift for vepsene. Du kan godt vent et par dager med å fjerne bolet etter at du har sprayet det.

  Hvis du ikke har direkte tilgang på vepsebolet, kan du sprøyte områdene hvor vepsene flyr til eller fra bolet. Til denne jobben anbefaler vi Permetrin Ekstra. Sprøyt sen kveldstid, og gjenta gjerne etter et par dager. Permetrin Ekstra gjør at vepsene holder seg borte!

  Vepsebol befinner seg ofte på steder det er vanskelig å komme til. En forlengelsesdyse gjør jobben lettere og er noe vi anbefaler både til begge produktene.