Vanlige spørsmål

Alle svar vis / skjul

 • Er alle snegler til like stort besvær?

  Generelt er svaret nei. Den snegletypen som skaper mest ødeleggelse, er uten tvil Iberiaskogsneglen, også kalt brunsnegle. Sneglen ble første gang oppdaget i Norge i 1988 og er nå vanlig i store deler av landet.

  Brunskogsneglen har glupsk appetitt, overlever både kulde og tørke og formerer seg i rekordfart – faktisk kan én enkelt snegle legge så mye som 400 egg. I tillegg trives den best i hager og på dyrkede områder og forårsaker derfor mye skade – og tilsvarende mye frustrasjon blant hageeiere og gartnere.

 • Hvordan kan jeg holde sneglene borte fra hagen min?

  Det er viktig at du holder hagen ryddig. Ved å fjerne plankehauger, presenninger og skrot, får sneglene færre steder å søke ly. Du bør også klippe gresset ofte og unngå å vanne hagen på kveldstid, siden sneglene elsker fukt.

  Et annet effektivt tiltak er å plukke snegler. Brunskogsneglene formerer seg raskt, men ved å plukke jevnlig – gjerne om kvelden – kan du holde bestanden nede. Bare husk at sneglene beveger seg fritt, så for at ikke strevet skal være forgjeves, er det lurt å få med naboene på en felles dugnad.

 • Hva skjer med sneglene som har spist Ferramol®+® Mot snegler?

  Virkestoffet i Ferramol®+® Mot snegler endrer sneglenes næringsopptak, slik at de vanligvis så glupske sneglene mister appetitten. Det betyr at de lar salaten og blomstene dine stå i fred og ikke forårsaker mer ødeleggelse. Etter en stund vil sneglene grave seg ned og dø. Ferramol®+® Mot snegler stopper altså sneglene i å spise opp avlingen din, samtidig som den fører til at sneglene dør før de legger egg om høsten. Og når vi vet at sneglene formerer seg i rekordfart, er det viktig å hindre dem i å gjøre nettopp det!

   

 • Hva inneholder Ferramol®+® Mot snegler?

  Ferramol®+® Mot snegler er et granulat (små korn) som inneholder jernfosfat (1%) som virkestoff. Resten er tilsetningsstoffer som hvetemel, sukker og fargestoffer. Alle ingredienser er testet og godkjent i bruk, også i økologisk landbruk. Jernfosfat er ikke farlig eller skadelig for mennesker eller dyr i små mengder.

  Ferramol®+® Mot snegler er effektivt i opptil 6 uker avhengig av værforholdene, spesielt fuktigheten. Når Ferramol®+® blir våt mister den farge og går litt i oppløsning. Når kornene tørker får de tilbake til sin opprinnelige form.

 • Hva skjer om fugler, pinnsvin eller andre dyr spiser Ferramol®+® Mot snegler?

  Innholdet i Ferramol®+® Mot snegler har ikke vist seg å være skadelig for disse dyrene – det er kun de uønskede sneglene som tar skade.

 • Når i sesongen kan jeg begynne med Ferramol®+® Mot snegler?

  Snegler er først og fremst et problem i den varme årstiden. Om vinteren går de inn i en dvalelignende tilstand, for så å våkne til liv om våren når temperaturen og fuktigheten er riktig. Tidspunktet du starter med sneglebekjempelse vil derfor variere fra år til år.

  Det beste rådet er å starte bekjempelsen med en gang du ser snegler i hagen. På denne måten sikrer du at det er færrest mulig snegler når sensommeren/høsten kommer, som er tiden på året de legger egg.