Vanlige spørsmål

Alle svar vis / skjul

 • Maur i og rundt huset, hva gjør jeg?

  Det er lettest å lykkes i kampen mot maurene dersom du finner ut hvor tua er. Men dette er ikke alltid så enkelt, og derfor må bekjempelsen skje direkte mot de maurene som er synlige.

  Om du har problemer med maur utendørs, kan du bruke Pulver mot maur. Pulveret strøs direkte på maurens gangveier eller stier. Dersom det er vanskelig å komme til med pulver, for eksempel under en terrasse, kan du i blande det i vann og helle det ut i stedet. 

  Også Lokkeboks mot maur kan brukes utendørs. Sett boksen der mauren ferdes. (Unngå plassering i direkte sollys.) Maurene spiser av åtet og frakter det med seg til tua hvor de fôrer dronningen med middelet.

 • Hvordan håndtere en hel maurtue?

  En maurtue er litt som et isfjell. Endel over bakken, like mye under. Du kan flytte en maurtue om du ikke ønsker å utrydde den – men dersom maurproblemet er stort, kan det være nødvendig å ta knekken på hele tua. I så fall bør du utstyre deg med en porsjon tålmodighet. 

  Du kan fjerne en maurtue ved å bruke Pulver mot maur som du blander i vann og heller over tua. Du må regne med å måtte gjenta prosessen opptil flere ganger, men til slutt vil maurene enten forsvinne for å bygge tue et nytt sted, og/eller dø som en følge av middelet.

  (Men om ikke maurene er til bry, er det kanskje ikke noe poeng å fjerne tua?)

 • Hvordan bekjemper jeg maur innendørs?

  Maurbekjempelse inne i boligen gjør du best med enten Spray/Effekt mot maur eller Lokkeboks mot maur. Spray er enkelt å bruke langs vegger og gulv. Lokkeboks mot maur er spesielt effektiv når den står plassert på steder hvor maurene finner mat og drikke, for eksempel ved søppelbøtta eller kassen med tomflasker.